Költség-haszon elemzés

Az európai strukturális és beruházási alapok (ESB-alapok) felhasználásának feltétele, hogy a projektek támogatása pénzügyi és társadalmi szempontból is indokolt legyen, amit költség-haszon elemzéssel (cost-benefit analysis: CBA) igazolni kell.

A pénzügyi és közgazdasági költség-haszon elemzés elengedhetetlen feltétele a vonatkozó EU-s és hazai jogszabályok naprakész ismerete, amelyben a TRENECON hagyományosan az élen jár. Társaságunk már évek óta meghatározó szereplője a nemzeti sajátosságokat is figyelembe vevő módszertani CBA-útmutatók kidolgozásának, és ez érvényes a 2014-2020-as időszakra is.

Konkrét projektek költség-haszon elemzése, módszertani anyagok elkészítése mellett rendszeresen tartunk képzéseket az állami intézményrendszer szereplői számára a megvalósíthatósági tanulmányra és a költség-haszon elemzésre vonatkozó módszertani kérdésekről és jogszabályi előírásokról.

Szolgáltatásaink:

Pénzügyi, közgazdasági költség-haszon elemzések kidolgozása, ennek részeként érzékenységvizsgálat és kockázatelemzés
Pénzügyi-közgazdasági elemzési módszertanok, segédanyagok, útmutatók készítése
Képzések tartásaCégünk a közlekedés és a környezetvédelem, a területfejlesztés és a közgazdasági feladatok területén kínálja szakértelmét és szolgáltatásait.
Ügyfeleinket az ágazati fejlesztési feladatok széles körében támogatjuk a stratégiai kérdésektől a projektek megvalósításáig.

Telefon: (1) 237 1450

Email: info@trenecon.hu

Web: www.trenecon.hu