Utak

Az elmúlt évtizedekben a közúti közlekedésben a preferenciák gyors változását tapasztalhatjuk. A gyors és kényelmes autózást biztosító utak iránti igényt az utazók biztonsága, a települések lakóinak és környezetének védelme, illetve a fenntarthatóság, a beruházási és működési költségek szempontjaival kell összehangolni. A befogadó, kényelmes közterületek a modern városok élhetőségének fontos követelménye. A városi utak igénybevételében és a használók körében előtérbe kerülnek a gyalogosok, a kerékpárosok és a közösségi közlekedés. Ennek szellemében az úttervezés szerteágazó feladataiban (koncepcionális terv; részletes tervkészítési fázis) a kerékpáros közlekedéstervező specialistáink is áttekintik és auditálják a készülő terveket, a kerékpárosokat érintő forgalomtechnikai-, szabályozástechnikai- és infrastruktúra-megoldásokat.

Az úttervezés ma már több mint autós „aszfaltcsíkok”, járdafelületek kialakítása, hanem magába foglalja a forgalom érzékelését, -irányítását, vagy a járművezetők információhoz jutását segítő intelligens közlekedési rendszereket is. A megbízói döntések szerint úttervezési tevékenységeink így kiterjedhetnek az ITS rendszerek speciális tudásterületére is, melyben hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezünk.

Az utak tervezése emellett olyan komplex tudománnyá is vált, melyben a közlekedésbiztonság, a környezetvédelem és a társadalmi hatások is legalább olyan fontosak, mint maguk a korszerű számítógépes tervezési eszközökkel támogatott mérnöki feladatok. Így a feladatokat olyan tervező csoportok végzik, melyben a közlekedéstervezők, a kerékpáros és gyalogos létesítmények specialistái, a közlekedésbiztonsági szakemberek mellett az ITS szakértői is szorosan együttműködnek az építőmérnökökkel, infrastruktúra tervezőkkel. Ennek eredménye a műszakilag megalapozott, gazdaságilag is megvalósítható és fenntartható megoldások kínálata megrendelőinknek.

Forgalmi modellezés, forgalmi előrebecslés, mikroszimuláció
Engedélyezési és kiviteli tervezés, tenderdokumentáció készítés
Közművek, híd és tartószerkezetek tervezése
Megvalósíthatósági tanulmányok, döntés-előkészítő tanulmánytervek
Közlekedésbiztonsági hatásvizsgálat (KBHV), közúti biztonsági audit
Stratégiai és környezeti hatásvizsgálat
Kerékpárutak, kerékpáros infrastruktúra tervezés
Forgalomszabályozás, forgalomtechnika, forgalomirányítás tervezés
Költségbecslés
Információ technológia tervezés, ITS
Közlekedési építmények építési munkáinak műszaki ellenőrzése, -felelős műszaki vezetéseCégünk a közlekedés és a környezetvédelem, a területfejlesztés és a közgazdasági feladatok területén kínálja szakértelmét és szolgáltatásait.
Ügyfeleinket az ágazati fejlesztési feladatok széles körében támogatjuk a stratégiai kérdésektől a projektek megvalósításáig.

Telefon: (1) 237 1450

Email: info@trenecon.hu

Web: www.trenecon.hu