Vasúti üzem és forgalmi tervezés

A vasúti infrastruktúra tervezés megalapozó lépése a kereslethez legjobban igazodó menetrendi koncepció és az ennek megfelelő vasúti üzem megtervezése.

Menetrend tervezés

A TRENECON munkatársai a svájci vasúthálózat számára fejlesztett VIRIATO szoftverrendszert és a magyar vasúti hálózat menetrendi tervezésére kialakított TAKT programcsomagot használják, melyet a magyar Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft. is alkalmaz.

Forgalmi szimuláció

A vonali és állomási infrastruktúra kapacitásának vizsgálatához olyan számítógépes szimuláció a legalkalmasabb, amely a vágányhálózat és a biztosítóberendezés modelljén a vonatmeneteket valósághűen képes megjeleníteni. A szimuláció a tanulmánytervi és az engedélyezési tervi fázisban és a kivitelezés fázisainak tervezéséhez is a legmegfelelőbb eszköz.

A TRENECON a svájci OpenTrack szoftverrendszert alkalmazza a számítógépes forgalmi szimulációhoz. Ezzel a rendszerrel a vonatok mozgása valósidőben és felgyorsítva is megjeleníthető, vizsgálhatók a késések, meghibásodások és az „emberi tényező” hatása is. A vizsgálatok ugyanakkor reprodukálhatók a különböző változatok összehasonlíthatósága érdekében.

Munkáink

A vasúti üzem tervezése hasonló feladatokat jelent a „nagyvasúti” a városi vasúti és átmeneti rendszerek esetében. Munkáink során készítettünk forgalmi vizsgálatot városi villamosra, HÉV, tram-train és light rail rendszerekre is.

A vasúti feladatok a MÁV, a GYSEV és a Szerb Vasutak vonalaira készített tanulmánytervekhez, engedélyezési és kiviteli tervekhez kapcsolódtak.

Tram-train megoldásokat vizsgáltunk a miskolci és a szegedi agglomeráció területén.

Budapest kötöttpályás rendszereivel kapcsolatos tervezési feladataink során villamos és HÉV-gyorsvasúti vonalakra készítettünk forgalmi szimulációt.Cégünk a közlekedés és a környezetvédelem, a területfejlesztés és a közgazdasági feladatok területén kínálja szakértelmét és szolgáltatásait.
Ügyfeleinket az ágazati fejlesztési feladatok széles körében támogatjuk a stratégiai kérdésektől a projektek megvalósításáig.

Telefon: (1) 237 1450

Email: info@trenecon.hu

Web: www.trenecon.hu